Huomenna olisi taas isänpäivä. Pojat ovat tehneet viikolla koulussa T:lle isänpäiväaskarteluja. Hoitolasten kanssa isänpäiväksi piirsimme posliinitusseilla Ikeasta ostetuihin valkoisiin mukeihin. Jokaisesta tuli todella hienoja ja näin isät saavat aina aamukahvia juodessaan ihailla lastensa taideteoksia :)
Itse vein jo omalle isälle lahjan eilen, kun menin siskon luokse pitämään lastenvaate kutsuja ja vanhemmat asuvat kerran aivan vieressä heitä. Äiti ja isä olivat lähdössä viikonlopuksi asuntovaunulla Loimaalle äidin vanhemmille ja tulevat vasta sunnuntai iltana kotiin, niin sillon en enää viitsi lähteä heille ajamaan. Isä sai samanlaisen käsipyyhkeen, kuin äiti toukokuussa. Pyyheliinassa luki Pappan kädet ja siinä oli käden kuvia ympärillä. Isä myös kun autolla ajelee paljon, niin pullollinen tuulilasin pesunestettä on varmasti tarpeellinen lahja, jonka laitoin pakettiin kylkiäisiksi.

Kulunut viikko on mennyt taas tosi vahdilla. Tätä menoa on joulu aivan pian! Viikolla oli  Hennan tuppereiden lisäksi vanhojen hoitolasten äidin järjestämät sisustuskutsut. Sieltä tuli ostettua poikein kummeille pienet  joulupaketit ja kotiinkin jotain pientä.
Lingonin koulutus oli keskiviikkona, torstaina oli urheilutalolla perhepäivähoitajien ja ryhmisläisten isien ja lasten yhteinen ilta. Paljon siellä kävi isiä lapsineen ja oli tosi mukava huomata että jokainen viihtyi. Ohjelmassa oli kottikärry ajelua, pallon heittoa maalitauluun, jossa oli koloja, kasvomaalausta niin että lapset maalasivat isälle ja isät lapsille. Tuli aivan mahtavia aikaansaannoksia. Sitten isät vuolivat lastensa kanssa makkaratikut ja paistoivat nuotiossa makkaraa.

Eilinen menikin sitten siskon luona kutsujen merkeissä ja nyt nautin kauppareissun jälkeen ihanasta hiljaisesta hetkestä. O lähti naapuriin ja T & E ovat Mynämäessä sählypelissä. E:llä on aika monta peliä jo ollut syksyn aikana ja jos en ihan väärin muista, niin olisiko tämä ollut nyt viimeinen virallinen peli. T hoitelee enemmän sitä harrastusta, kun on itsekin siitä kiinnostunut.
O:ta ei sählyt paljon kiinnosta, ennen naapuriin lähtöä popitti omassa huoneessa ensin Ipanapa 2 levyä ja sitten Pikku G:tä. Onneksi puhelin soi ja sai kutsun naapuriin leikkimään, kun ulkonakaan ei voi olla tällä sateella. Musiikki on ehdottomasti hänen juttunsa, on tainnut äitiinsä tulla :) Rummut olisi joululahja toiveena ykkösenä, mutta aika kalliit ne ovat ostaa ja sitten pitäisi löytää vielä joku joka opettaa soittamaan. Mä kyllä soittelen, mutta haitarilla ja ilman nuotteja. Kitaraa tekisi mieli opetalla myös soittamaan, mutta ei taida näin vanha oppia enää. Se olisi vaan niin hyvä kun lasten kanssa laulaa ja saisi samalla säestettyä. Toisaalta, mä laulan ilman säestystäkin :D

Adopition osalta asiat ovat meneet taas hieman eteenpäin. Monta puhelinsoittoa olen viikolla ottanut ja saanut selkeyttä asioihin. Maaksi olemme nyt päättäneet valita Thaimaan, vaikka aikaisemmin kirjoitin että se ei ole mahdollinen ainakana ensi vuonna kiintiöiden takia.
Kyselin PeLasta mitä Thaimaan viranomaiset ajattelevat meidän pojista, mutta kun taustalla on biologista lapsettomuutta ja suositus olisi että saa lapsettomuustodistuksen, niin asia on ihan ok. Samalla varmistin myös että eihän erityistarpeista lasta lasketa kiintiöön ja näin ollen saamme paperit sinne lähetettyä jo ensi vuonna, mikäli saamme Suomesta adoptiolautakunnalta luvan. Me kun olemme alusta asti ajatelleet että erityistarpeinen lapsi voisi sopia myös meille, pois suljettuna muutamia eri oireyhtymiä.
Lapsettomuus todistuksenkin sitten sain jo hankittua. Onneksi olen käynyt jo monta vuotta Turussa Ava-klinikalla ja tästä lapsitoiveesta ollut paljon puhetta, niin sieltä tämä lapsettomuuslääkäri kirjoitti lausunnon. Facebookissa hehkutin että mut on diagnosoitu lapsettomaksi ja sain monta yheydenottoa että miten se on mahdollista kun meillä on jo pojat ja osa ajatteli että nyt olen seonnut (mikä ei olisi uusi asia :D ) kun iloitsen siitä etten voi saada lasta. Onneksi synnyttäminen ei ole se ainut keino saada lasta ja elää lapsiperheen arkea!

Hyvää isänpäivää kaikille, nyt tämä lähtee koirien kanssa metsään kastumaan kun vielä on valoisaa.