Kesäloma on puolessa välissä ja aika on mennyt vauhdilla. Puolet suunnitelluista asioista on tekemättä, mutta eiköhän tässä vielä ehdi ainakin osan tekemään. Eka lomaviikko meni ihan juoksevia asioita hoitaessa ja toinen viikko pihahommissa. Pari mattoakin tuli pestyä ja 15kg mansikoita laitettua talven varalle.

Viikonloppuna oli se "kuuluisa" viikonloppu kun tämä kutsumamme perhe oli käymässä. Kieltämättä oli hieman jännittävää tavata heidät ihan oikeasti, mutta pianhan se jännitys laukesi kun pari sanaa oli vaihdettu. Pojat odottivat vierailua myös kovin ja O. kysyi heti aamulla herättyään että onko tänään se päivä. Päivä meni rattoisasti asuntovaunua laitettaessa kuntoon ja puhtaita lakanoita laittaessa petivaatteisiin. Iltapäivällä piipahdin nopeasti A-siskon pojan 4v. päivillä, tai lähinnä vein lahjan kun illalla oli sitten juhlat jotka jätimme väliin.

Viikonloppu oli meidän perheen mielestä ainakin todella mukava ja virkistävä. Ihana tavata uusia ihmisiä, muiden pelotteluista huolimatta, ja voin kyllä suositella muidenkin kokeilemaan samaa! Tällä perheellä on 3 lasta, joista 2 vanhinta ovat aika saman ikäisiä kuin meidän pojat. Pojilla alkoi pian juttu luistaa ja kohta oli täysi tohina päällä. Perheen tyttökin sai naapurin saman ikäisestä tytöstä itselleen seuraa ja heilläkin sujui ilmeisesti kivasti.
Mutta meidän E. on nyt täysin ihastunut tähän neitiin!! Ja eipä siinä mitään, tosi fiksu ja mukava nuori neiti olikin! Nättikin vielä.
Perhe on kaksikielinen ja täytyy sanoa että kummasti se ruotsin taito sieltä jostain ilmaantuu kun viikonlopun kuuntelee myös osittain sitä. Harmi kun aikaa ei ollut enempää, olisin tullut oikein kielineroksi vielä  Cool
Lauantai päivä meni S-siskon tallilla varsaa ja emää katsellessa jonka jälkeen tulimme kotiin syömään ja lähdimme lasten kanssa rannalle. Onneksi levää ei ole vielä ilmaantunut näille rannoille ja pääsimme helteisen päivän kunniaksi vilvoittelemaan.
Uimisen jälkeen olkin sitten jo melkein iltapalan aika ja päivä taas pulkassa.
Sunnuntaina lähdimme kohti Naantalia. Isät ja isot lapset lähtivät Väskin seikkailusaareen ja me menimme tämän toisen äidin ja heidän kuopuksen kanssa muumimaailmaan.

Väskissä on kaikkea mukavaa puuhaa juuri isommille lapsille jotka ovat jo ohittaneet muumi-iän ja T. kertoi että E. oli tämän tytön kanssa kuljeskellut muusta porukasta hieman erillään keskenään höpötellen jotain mitä muut eivät kuulleet. E. on monta kertaa nyt kysynyt koska näemme heidät taas, tyttö on paljon kivempi kuin ketään muu tyttö edes heidän luokaltaan.
Muumimaailmassa oli kiva käydä pitkästä aikaa. Paljon oli tullut uutta ja parempaan suuntaan mielestäni. Meillä oli yhden pienen miehen perässä oikein muumitalo-maraton kun kirjaimellisesti juoksimme sen läpi ylös alas useamman kerran ja sen kyllä on tänään jaloissa tuntenut Nauru

Retkien jälkeen kävimme vielä hesellä syömässä porukalla josta sitten vieraamme suuntaisivat kotia kohti. Oli jotenkin hassua taas palata kotiin jossa ei ole sellaista hälinää mitä nyt 5 lasta saa aikaiseksi. Meidän pojatkin lähtivät naapurien lasten kanssa pihalle ja jäin miettimään miltä meidän Trio mahdollisesti näyttää ja haaveilemaan omasta thai-lapsesta. Kovin tekisi mieli ostella hänellekin jo jotain pientä odottamaan. Tämä perhe toi meille tuliaisiksi Bangkok kartta/opas kirjan jota tänään päivällä olen oikein ajan kanssa tutkinut. Se oli oikein mieluisa ja toivottavasti tarpeellinen tuliainen, samoin kun lapsille tarkoitettu "sanakirja". Siis kirja jossa on yksinkertiaisia kuvia ja sanoja alla. Tämänkin kirjan ajattelimme ottaa sitten joskus hakumatkalle mukaan että pääsemme heti "opettelemaan" suomea ja kuvavalikoima oli kuitenkin niin laaja, että sitä voisi varmasti, lapsen iästä riippuen, käyttää myös apuvälineenä kun ei saa muuten itseään ymmärretyksi.

Pieni paha mielikin jäi viikonlopusta. Nimittäin muumimaailmassa pieni tyttö kompastui portaissa jonka vieressä tämä perheen kuopus seisoi. Tyttö alkoi itkeä ja vanhemmat sanoivat ensin että "oho, loukkasitko?" kunnes näkivät pienen tummatukkaisen pojat seisovat parin metrin päässä katselemassa tyttöä ja tytön äiti tuli lähes hysteeriseksi kun tyttö itki. Äiti kaappasi tytön syliin, katsoi meitä vihaisesti, vilkaisi perheen kuopukseen ja lähti muumilaivasta ulos. Hyvä ettei alkanut syyttämään tätä perheen kuopusta tapahtunesta ja meitä sättiä kun heidän tyttönsä loukkasi rappusissa. Ihan kuin erilainen ulkonäkö olisi heti merkki syyllisyydestä! Tämä loukkasi tosi paljon, en tiedä huomasiko perheen äiti tapahunutta, mutta asia suututti vielä illallakin! Kai vastaavaan saa tai lähinnä joutuu tottumaan sitten kuin Trio on meillä kotona, mutta ei sen kuuluisi olla kuitenkaan niin.

Mutta kaiken kaikkiaan viikonloppu oli todella mieluisa ja antoisa! Toivottavasti vieraat viihtyivät yhtä hyvin kuin me ja tapaamme vielä uudelleen Hymy